Aged La La Shan Hong Cha | MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, taiwanský čaj

Aged La La Shan Hong Cha

Kultivar: Qingxin  oolong

Datum sběru: červen 2012

Popis čaje: Tento archivní čaj byl sklizen a zpracován farmářem v roce a měsíci, kdy jsme začali čaje dovážet do České republiky. Nemohli jsme tedy odolat a zakoupili jsme menší množství tohoto čaje.

Čaj byl pečlivě sbírán a zpracován ručně. Lístky jsou tmavě hnědé, jemně rolované. Tento výjimečný čaj byl sbírán a zpracován v La La Shanu (拉拉山) v nadmořské výšce okolo 1800 metrů. La La Shan najdeme v kraji Taoyuan (Fuxing District). Barva připraveného nálevu je tmavě oranžová až hnědá. Vůně je velice příjemná, jemně chlebovitá s ovocnými tóny až s tóny po bourbonu. Chuť připraveného nálevu je plná, chutnající po zralém ovoci, bourbonu a skořici. Dozvuk je delší, příjemně medový. Čajové plantáže v La La Shanu jsou svojí rozlohou poměrně malé. Pěstování čaje se zde věnuje jen velmi málo farmářů. Jedná se o velmi kvalitní čaje, které se poměrně těžko shání.

 


 


Doporučený způsob přípravy: Čaj Aged La La Shan Hong Cha patří mezi vysoce kvalitní čaje. Abyste si chuť vychutnali co nejvíce, doporučujeme jeho přípravu a následné popíjení v Gaiwanu (Zhongu) nebo v menší konvičce. Do vyhřáté konvičky (gaiwanu) o objemu 150 ml vložte 4-6 gramů sypaného čaje. Lístky v konvičce zalejte vodou o teplotě 80 - 90 stupňů. Ihned slejte. Jedná se o tzv. nultý nálev, který se běžně nepije. Slouží k oživení čajových lístků. Zalejte opět vodou o teplotě 80-90 stupňů a nechte louhovat 60 sekund. Získali jste svůj první nálev. Pro každý další nálev dobu louhování prodlužujte o přibližně 10-15 sekund na každý další nálev. Tedy druhý nálev louhujte okolo 70 – 75 sekundy, třetí 80 – 90 sekund… Tímto způsobem přípravy získáte okolo 5 – 7 příjemných nálevů. Zejména druhý až čtvrtý nálev budou těmi nejlepšími.

Příprava čaje v konvici. Tento způsob přípravy je ideální, pokud nemáte příliš času nebo chuti si čaj připravit v malé konvičce (gaiwanu). Do větší konvice o objemu 300 ml vložte 4-6 gramů čaje. Zalejte vodou o teplotě 85 – 90 stupňů a nechte louhovat okolo 2 minut. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Druhý nálev zalejte vodou o teplotě 90 stupňů a nechte louhovat kolem dvou a půl minut. Na třetí nálev použijte vodu o teplotě 90 – 95 stupňů a louhujte okolo třech minut.

Čaje z této oblasti patří mezi méně známé.  A to je škoda. Jedná se o velmi kvalitní čaje, které si vychutnáte nejvíce ve svátečnějších chvílích, kdy budete mít dostatek času si vychutnat jejich vytříbené chutě a vůně.


 

 

 

 

Počet kusů:

MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, gao shan, gaoshan, kaoshan, taiwanský čaj




 

logo


email  info@taiwanskycaj.cz

email  info@ming-yun.eu

mobil + 420 732 830 695  +420 732 830 695


IČ: 88842312  /  DIČ: CZ7712225532

Č.ú.: 251421512/0300


ČERNÉ ČAJE


OOLONGY - SVĚTLÉ


OOLONGY - TMAVÉ


OOLONGY PEČENÉ


MING EXCLUSIVE


ČAJOVÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ


ODBĚR NOVINEK


 


O NÁS


JAK NAKUPOVAT


AKTUALITY


KONTAKTY


REGISTRACE zákazník / velkoobchod


www.taiwanskycaj.cz  /  www.ming-yun.eu


facebook