Pinglin Hong Cha | MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, taiwanský čaj

Pinglin Hong Cha

Kultivar: Qingxin  oolong

Datum sběru: červen 2022

Popis čaje: Tento černý čaj byl sklizen a zpracován farmářem v červnu roku 2022. Farmář jej poté nechal ‚uležet‘ a až počátkem tohoto roku (leden 2024) provedl konečné pečení a sušení. Čaj je vhodný pro běžné popíjení, je rovněž ideální pro archivaci.

Čajové lístky byly pečlivě sbírány a zpracovány ručně nedaleko městečka Pinglin v kraji New Taipei City. Lístky jsou tmavě hnědé, jemně rolované. Barva připraveného nálevu je tmavě oranžová až hnědá. Vůně je velice příjemná, s tóny po zralém ovoci, lehce kořeněná. Chuť připraveného nálevu je plná, po zralém ovoci, medová, lehce kořeněná. Dozvuk je delší, příjemně medový.

OMLOUVÁME SE, ALE TENTO ČAJ NENÍ MOMENTÁLNĚ DOSTUPNÝ. 


 


Doporučený způsob přípravy: Čaj Pinglin Hong Cha patří mezi vysoce kvalitní čaje. Abyste si chuť tohoto čaje vychutnali co nejvíce, doporučujeme jeho přípravu a následné popíjení v Gaiwanu (Zhongu) nebo v menší konvičce. Do vyhřáté konvičky (gaiwanu) o objemu 150 ml vložte 4-6 gramů sypaného čaje. Lístky v konvičce zalejte vodou o teplotě 80 - 90 stupňů. Ihned slejte. Jedná se o tzv. nultý nálev, který se běžně nepije. Slouží k oživení čajových lístků. Zalejte opět vodou o teplotě 80-90 stupňů a nechte louhovat 60 sekund. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Pro každý další nálev dobu louhování prodlužujte o přibližně 10-15 sekund na každý další nálev. Tedy druhý nálev louhujte okolo 70 – 75 sekundy, třetí 80 – 90 sekund… Tímto způsobem přípravy získáte okolo 5 – 7 příjemných nálevů. Zejména druhý až čtvrtý nálev budou těmi nejlepšími.

Příprava čaje v konvici. Tento způsob přípravy je ideální, pokud nemáte příliš času nebo chuti si čaj připravit v malé konvičce (gaiwanu). Do větší konvice o objemu 300 ml vložte 4-6 gramů čaje. Zalejte vodou o teplotě 85 – 90 stupňů a nechte louhovat okolo 2 minut. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Druhý nálev zalejte vodou o teplotě 90 stupňů a nechte louhovat kolem dvou a půl minut. Na třetí nálev použijte vodu o teplotě 90 – 95 stupňů a louhujte okolo třech minut.

Jedná se o velmi kvalitní čaj, který si vychutnáte nejvíce ve svátečních chvílích, kdy budete mít dostatek času si vychutnat jeho vytříbené chutě a vůně.


 

 

 

 


MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, gao shan, gaoshan, kaoshan, taiwanský čaj




 

logo


email  info@taiwanskycaj.cz

email  info@ming-yun.eu

mobil + 420 732 830 695  +420 732 830 695


IČ: 88842312  /  DIČ: CZ7712225532

Č.ú.: 251421512/0300


ČERNÉ ČAJE


OOLONGY - SVĚTLÉ


OOLONGY - TMAVÉ


OOLONGY PEČENÉ


MING EXCLUSIVE


ČAJOVÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ


ODBĚR NOVINEK


 


O NÁS


JAK NAKUPOVAT


AKTUALITY


KONTAKTY


REGISTRACE zákazník / velkoobchod


www.taiwanskycaj.cz  /  www.ming-yun.eu


facebook