Er Mei Oriental Beauty | MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, taiwanský čaj

Er Mei Oriental Beauty

Kultivar: Qingxin Dapan

Datum sběru: červen 2023

Popis čaje: Tento čaj pochází ze severní části ostrova Taiwan. Lístky byly pečlivě sbírány na plantážích nedaleko vesnice Er Mei v kraji Hsinchu. Nadmořská výška plantáží je okolo 500 metrů. Tato vesnice je považována za vůbec nejlepší lokalitu pro plantáže, kde se tento druh čaje zpracovává. Nemohli jsme tedy odolat a přivezli jsme alespoň menší množství tohoto čaje.

Jedná se o více oxidovaný čaj, kdy stupeň oxidace je kolem 70–80 %. Barva nálevu má jantarově oranžovou barvu. Vůně nálevu je příjemně sladká, ovocná (zralé ovoce), jemně medová, lehce kořeněná. Chuť nálevu je hladká, sladce medová, ovocná (po zralém a kandovaném ovoci), lehce kořeněná. Dozvuk je delší, sladce medový.

Charakteristika čaje: Jedná se o výjimečně dobrý čaj, který je znám zejména pro svoji přirozenou a charakteristickou chuť. Pro tento čaj se používá spousta názvů. Mezi nejznámější patří Oriental Beauty, Baihao oolong, Orientální kráska, Kráska z východu, Dong Fang Mei Ren. Oblast pěstování tohoto čaje je velká. Zahrnuje oblasti v okolí měst Hsinchu, Beipu, Ermei, Taoyuan a Miaoli. Na mnoha místech Taiwanu, ale i v zahraničí se vyrábí velké množství napodobenin tohoto čaje.

 


Doporučený způsob přípravy: Čaj Oriental beauty (Orientální kráska) patří mezi vysoce kvalitní čaje. Abyste si chuť tohoto čaje vychutnali co nejvíce, doporučujeme jeho přípravu a následné popíjení v Gaiwanu (Zhongu) nebo v menší konvičce. Do vyhřáté konvičky (gaiwanu) o objemu 150 ml vložte 4-6 gramů sypaného čaje. Lístky v konvičce zalejte vodou o teplotě 85 - 90 stupňů. Ihned slejte. Jedná se o tzv. nultý nálev, který se běžně nepije. Slouží k oživení čajových lístků. Zalejte opět vodou o teplotě 85-90 stupňů a nechte louhovat 60 sekund. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Pro každý další nálev dobu louhování prodlužujte o přibližně 10-15 sekund na každý další nálev. Tedy druhý nálev louhujte okolo 70 – 75 sekundy, třetí 80 – 90 sekund… Tímto způsobem přípravy získáte okolo 5 – 7 příjemných nálevů. Zejména druhý až čtvrtý nálev budou těmi nejlepšími.

Příprava čaje v konvici. Tento způsob přípravy je ideální, pokud nemáte příliš času nebo chuti si čaj připravit v malé konvičce (gaiwanu). Do větší konvice o objemu 300 ml vložte 4-6 gramů čaje. Zalejte vodou o teplotě 85 – 90 stupňů a nechte louhovat okolo 2 minut. Poté nálev slejte. Získali jste svůj první nálev. Druhý nálev zalejte vodou o teplotě 90 stupňů a nechte louhovat kolem dvou a půl minut. Na třetí nálev použijte vodu o teplotě 90 – 95 stupňů a louhujte okolo třech minut.

Čaje z této oblasti patří mezi více známé. Jedná se o velmi kvalitní čaje, které si vychutnáte nejvíce ve svátečních chvílích, kdy budete mít dostatek času si vychutnat jejich vytříbené chutě a vůně.

 



Počet kusů:

MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, gao shan, gaoshan, kaoshan, taiwanský čaj




 

logo


email  info@taiwanskycaj.cz

email  info@ming-yun.eu

mobil + 420 732 830 695  +420 732 830 695


IČ: 88842312  /  DIČ: CZ7712225532

Č.ú.: 251421512/0300


ČERNÉ ČAJE


OOLONGY - SVĚTLÉ


OOLONGY - TMAVÉ


OOLONGY PEČENÉ


MING EXCLUSIVE


ČAJOVÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ


ODBĚR NOVINEK


 


O NÁS


JAK NAKUPOVAT


AKTUALITY


KONTAKTY


REGISTRACE zákazník / velkoobchod


www.taiwanskycaj.cz  /  www.ming-yun.eu


facebook