MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, taiwanský čaj

www.taiwanskycaj.cz/

 
Rychlé hledání    

Milky Jinxuan oolong

Kultivar: Jinxuan (Tai cha č. 12)

Datum sběru: květen 2018

Popis čaje: Znám také pod názvem Zlatá lilie, nebo jako Mléčný oolong. Jinxuan je název nejen pro čaj, ale zejména pro čajový kultivar, který byl vypěstován na Taiwanu (registrován v roce 1981 pod číslem 12).

Náš Jinxuan oolong byl sbírán a zpracován ručně. Pochází z Lishanu, kde čajové lístky byly pěstovány na plantáži ve výšce 1600 m.n.m.

Barva nálevu je žlutá. Vůně je svěží, výrazně mléčná až máslová, ovocná (maliny). Chuť připraveného nálevu je sladká, mléčná, s jemným ovocným nádechem. Výrazná mléčnost je i v dozvuku, který je poměrně dlouhý.

Mléčné oolongy jsou velice populární pro jejich výraznou, sladkou vůni a chuť. Mnohdy se však jedná o levnější čajové kultivary. Mnohdy o čaj dovezený na Taiwan z jiných čajových zemí. Na Taiwanu se poté v době zpracování čaje přidává mléčná esence.

Tohle není ale případem tohoto čaje (jedná se o čaj našeho farmáře, od kterého můžete vyzkoušet i klasický Jinxuan oolong). Náš farmář ve spolupráci s nejmenovanou taiwanskou univerzitou vytvořili přípravek, kterým zalévají čajové keře. Zjednodušeně řečeno. Čajové keříky díky tomu absorbují mléčnost již při růstu keřů. Ta pak zůstává v listech i při jejich sběru a hlavně, po přípravě čajového nálevu.

Čaj doporučujeme popíjet ve stylu Gong Fu Cha nebo ve Zhongu (Gaiwanu). Touto přípravou připravíte čtyři až šest nálevů.

OMLOUVÁME SE, ALE TENTO ČAJ NENÍ MOMENTÁLNĚ K DISPOZICI. K DOSATÁNÍ BUDE V PRŮBĚHU JARA.

MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, gao shan, gaoshan, kaoshan, taiwanský čaj

HomepageArchiv článkůVyhledej článekKontaktujte násRegistracePro registrované