MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, taiwanský čaj

www.taiwanskycaj.cz/

 
Rychlé hledání    

Vybráno z FB (18.listopadu 2014) – Si Ji Chun oolong

Rozhodli jsme se vybrané články, které jinak můžete najít na našem facebookovém profilu, umisťovat i sem. Na náš web...

Šestým čajem, který nám v minulém týdnu přišel v čerstvé sklizni, je čaj Si Ji Chun oolong, zvaný též Four Season Spring oolong.

Všech pět předešlých čajů, které jsme zde popsali již dříve, můžeme nazvat Gao Shany - vysokohorskými čaji. Gao Shany se na Taiwanu nazývají čaje, které se pěstují ve výšce nad 1000 metrů.

Oproti těmto čajům je čaj Si Ji Chun oolong zástupcem čajů pěstovaných v nižších polohách. Velmi populární oblastí pro pěstování čajů Si Ji Chun je například okolí města Mingjian (kraj Nantou).

Náš čaj byl sklizen 1 října v blízkosti města Lugu ve výšce okolo 900 metrů.

Připravený nálev má světle žlutou až světle zelenou barvu. Vůně je velmi výrazná, sladká, květinová (po osmanthu).

Chuť nálevu je opojně sladká, svěží, květinová (osmanthus).

Pokud hledáte taiwanský čaj za příjemnou cenu, neměli byste opominout tento čaj. Je nenáročný na přípravu. Hodí se pro čajové začátečníky. Také k celodennímu popíjení.

Pro přípravu tohoto čaje doporučujeme použít přípravu ve stylu gong fu cha, nebo do gaiwanu. Doporučujeme předehřát nádobí určené k přípravě! Voda pro přípravu by měla mít teplotu okolo 95 stupňů.

Při správné přípravě se vám podaří připravit výborných 5 - 6 nálevů.

MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, gao shan, gaoshan, kaoshan, taiwanský čaj

HomepageArchiv článkůVyhledej článekKontaktujte násRegistracePro registrované