MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, taiwanský čaj

www.taiwanskycaj.cz/

 
Rychlé hledání    

Vybráno z FB (14.listopadu 2014) – Red oolong

Rozhodli jsme se vybrané články, které jinak můžete najít na našem facebookovém profilu, umisťovat i sem. Na náš web...

Z čerstvých sklizní čajů, které nám přišly v tomto týdnu, jsme stihli popsat dva světlé oolongy. Dnes je venku poněkud chladněji. Tak se můžeme blíže podívat na jeden z tmavých oolongů. Red oolong je určitě ideální společník pro chladné zimní večery (i když pripraven jako ledový čaj je taky velmi dobrý!).

Již po rozbalení sáčku s čajem ucítíte výraznou vůni. Ta je sladká, medová, po zralém ovoci. Velmi opojná.

Při zalití čajových lístků se vůně ještě více rozšíří po nejbližším okolí. Pokud se ve vašem okolí někdo nalézá, jistě jej přiláká líbívá vůně tohoto čaje!

Barva nálevu je tmavě červená až hnědá. Je trochu světlejší než Red oolong v dřívější sklizni. Stále se však jedná o velmi výraznou barvu nálevu.

Vůně připraveného nálevu je plná, sladká, silně ovocná s medovými tóny. Velice opojná a dosti výrazná.

Chuť čaje je příjemná, hladká s vyzrálou ovocnou až medovou chutí. Dozvuk je déletrvající, velice příjemný, projevují se plné medové tóny.

Tmavé oolongy (Red oolongy) se pěstují a zpracovávají zejména na jihovýchodní části ostrova Taiwan. V okolí města Taidongu. Bývá zde poměrně horko. I tehdy, když na jiných místech Taiwanu je výrazně chladněji. Díky tomu se zde můžeme mnohem častěji setkat s hmyzem (Jacobiasca Formosana), který je vítán na čajových lístcích. Nakousáním čajového listu tímto broučkem se zpracovaný čaj stává příjemně medovým.

Pro přípravu tohoto čaje doporučujeme použít přípravu ve stylu gong fu cha, nebo přípravou do gaiwanu. Doporučujeme předehřát nádobí určené k přípravě! Voda pro přípravu by měla mít teplotu okolo 95 stupňů.

Při správné přípravě se vám podaří připravit výborných 6 - 8 nálevů.

MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, gao shan, gaoshan, kaoshan, taiwanský čaj

HomepageArchiv článkůVyhledej článekKontaktujte násRegistracePro registrované