MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, taiwanský čaj

www.taiwanskycaj.cz/

 
Rychlé hledání    

Vybráno z FB (20.srpna 2014) – Red oolong

Rozhodli jsme se vybrané články, které jinak můžete najít na našem facebookovém profilu, umisťovat i sem. Na náš web...

 

Východní část ostrova Taiwan není moc známá pěstováním světlých oolongů. Více se tu zpracovávají čaje s vyšším stupněm oxidace (Hong oolongy). Stupeň oxidace bývá mnohdy i 80 (85) procent.

Tyto čaje se vyznačují výraznější vůní a chutí. Jsou ideální také na přípravu ledových čajů.

Čaj v naší nabídce, Red oolong, se pěstuje a zpracovává na jihovýchodě ostrova. Poblíž města Taidong.

Pro zpracování tohoto čaje byl použit kultivar Qingxin Damon. Tento kultivar je poměrně běžný na východní části ostrova. Je ideálním kultivarem pro zpracování Hong oolongů.

Pokud si chcete čaj maximálně vychutnat, doporučujeme pro přípravu použít malou konvičku (styl gong fu cha), nebo použijte gaiwan (zhong).

Před vložením suchých lístků do konvičky nebo gaiwanu nezapomeňte svoji konvičku předehřát!

Vložte pak potřebné množství čajových lístků. Po chvíli si k lístkům přivoňte. Ucítíte velmi plnou, svěží, sladce medovou až čokoládovou vůni.

Hotový nálev bude mít tmavě červenou až hnědou barvu. Chuť čaje bude plná, sladká až medová. Bude přecházet do jemné čokoládové až ovocné chuti. Dozvuk čaje je poměrně dlouhý, sladký až čokoládový.

Tento čaj se výborně hodí i pro přípravu ledového čaje. O způsobu přípravy ledového čaje jsme psali tady, na facebooku, již na začátku léta. Chuť takto připraveného čaje je jemnější. Vyniká příjemná sladkost až medovost.

Způsob zpracování tohoto čaje umožňuje, aby byl tento čaj skladován po delší dobu. Jako čaj archivní.

Pokud máte rádi tmavé čaje a zejména tmavé oolongy, budete tímto čajem jistě spokojeni. Red oolong se vyznačuje výraznější a sladší chutí. Je oblíbený zejména milovníky tmavších (černých) čajů.

Náš farmář nepoužívá žádné chemické postřiky, ani pesticidy. To se pak projevuje tím, že na čajových keřících můžete vidět různé druhy hmyzu (včetně Jacobiascy Formosany).

MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, gao shan, gaoshan, kaoshan, taiwanský čaj

HomepageArchiv článkůVyhledej článekKontaktujte násRegistracePro registrované