MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, taiwanský čaj

www.taiwanskycaj.cz/

 
Rychlé hledání    

Vybráno z FB (17.srpna 2014) – Dongding oolong

Rozhodli jsme se vybrané články, které jinak můžete najít na našem facebookovém profilu, umisťovat i sem. Na náš web...


Dostáváme se k legendárnímu taiwanskému čaji. K čaji Dongding oolongu. Pokud nejste milovníky světlých oolongů, mohli byste najít zalíbení v tomto čaji.

Tradičně je tento čaj více pečený, než mnohé taiwanské čaje.

Pokud se vydáte k městu Lugu, které nalezneme v kraji Nantou, přijdete do oblasti zaslíbené čaji Dongding.

Hledáte-li tradiční místo, kde se tento čaj začal pěstovat a tradičním způsobem zpracovávat, vyzkoušejte čaj, který byl pěstován a zpracován v okolí vesnice Fénix (Feng Huang). Tuto vesnici najdeme nedaleko města Lugu. Vesnice Fénix je jednou ze tří původních vesnic, kde se čaj Dongding začal zpracovávat.

I čaj, který dneska představujeme, pochází z vesnice Fénix (Feng Huang). Pro výrobu tohoto čaje byl použit kultivar Qingxin oolong. Čaj je středně pečený (okolo 40%).

Čaj si nejlépe vychutnáte připravený v malé konvičce (styl gong fu cha) nebo v gaiwanu (zhongu). Tímto způsobem přípravy docílíte mnoha příjemných nálevů.

Při přípravě nezapomeňte na předehřátí konvičky a šálků! Vložte požadované množství čaje (na konvičku o objemu 100 ml stačí  3,4 gramy čaje).

Pro přípravu nálevů doporučujeme použít vroucí nebo skoro vroucí vodu. Čajové lístky louhujte kratší dobu. První nálev okolo 50 sekund, při dalších nálevech dobu louhování mírně prodlužujte. Tímto způsobem se vám podaří připravit kolem sedmi voňavých nálevů.

Připravovaný nálev bude mít barvu jasně žlutou. V chuti ucítíte velmi příjemné pečené až sladké tóny. Pečenost ve vůni je velmi decentní a příjemná. Možná ucítíte i příjemně sladké piškotové tóny. Dozvuk je delší, příjemně pečený až sladký.

Tento čaj si jistě vychutnají všichni milovníci tradičních oolongů. Jeho výrazná pečenost probudí vaše smysly a zpříjemní chvíle strávené nad tímto čajem.

MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, gao shan, gaoshan, kaoshan, taiwanský čaj

HomepageArchiv článkůVyhledej článekKontaktujte násRegistracePro registrované