MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, taiwanský čaj

www.taiwanskycaj.cz/

 
Rychlé hledání    

Red oolong

Kultivar: Qingxin Damon 

Datum sběru: květen 2017

Popis čaje: Tento čaj se pěstuje v oblasti města Taidong. Jedná se o silně oxidovaný a jemně pečený čaj. Stupeň oxidace je okolo 80%. Jedná se o nejvíce oxidovaný oolong na Taiwanu. Sběr se provádí ručně, kdy se pečlivě dbá na to, aby byly vždy sbírány dva lístky a pupen. Čaj, který nabízíme, byl sbírán a zpracován 6. května. 

Barva nálevu je tmavě červená až hnědá. Vůně připraveného nálevu je plná, sladká, silně ovocná s medovými tóny. Chuť čaje je pak robustní, hladká s vyzrálou ovocnou až medovou chutí. Dozvuk je velice příjemný, projevují se plné medové tóny.

Charakteristika čaje: Jedná se o poměrně nový druh čaje pěstovaném na Taiwanu v oblasti města Taidong.  Výrobní proces je z části podobný procesu zpracování čaje typu oolong ( čaj má  vůni a chuť oolongu) a z části je proces výroby podobný zpracování  čaji černému (má barvu černého čaje).

Způsob zpracování a sušení umožňuje to, aby byl tento čaj skladován po delší dobu. Jako čaj archivní.

Čaj je nejlépe si vychutnat ve stylo Gong Fu Cha nebo ve Zhongu (gaiwanu). Je dobré vyzkoušet si tento čaj i přípravou ve vodě studené. Mnoho lidí na ostrově tento čaj dokonce doporučuje pít přípravou za studena. Věří, že tím se vice projeví veškeré tony a vůně obsažené v tomto čaji.

Pro přípravu ledového čaje je potřeba:  Na půl litru vody dejte okolo pěti gramů čaje. Nechte čaj louhovat při pokojové teplotě kolem 4-8 hodin. Poté vyndejte lístky a dejte nádobu s nálevem do lednice.

 

                       detail obrázku

 



Objednávka

Varianta zboži: Počet kusů:


MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, gao shan, gaoshan, kaoshan, taiwanský čaj

HomepageArchiv článkůVyhledej článekKontaktujte násRegistracePro registrované