MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, taiwanský čaj

www.taiwanskycaj.cz/

 
Rychlé hledání    

Si Ji Chun oolong - Four Seasons oolong

Kultivar: Si Ji Chun

Datum sběru: květen 2018; duben 2019 (jarní sklizně)

Popis čaje: Náš čaj pochází z oblasti Nantou (oblast známá pěstováním čaje Dongding), kde se sbírá strojově. Jedná se o lehce oxidovaný a jemně pečený čaj typu oolong. Čajovou plantáž nalezneme ve výšce 900 metrů.

Připravený nálev má zlatavou až světle zelenou barvu. Vůně je pak plná, robustní, květinová.

Chuť nálevu je svěží, lehce květinová, hladká, příjemně sladká s výrazným intenzivním dozvukem. Velmi příjemný na popíjení. Chutí vzdáleně připomíná oolongy Dong Ding a Tie Guan Yin (pokud srovnáváme se světlými variantami těchto čajů).

Charakteristika čaje: Název čaje pochází ze jména kultivaru, ze kterého se čaj vyrábí. Lístky jsou drobnější v porovnání s klasickými listy oolongu (Qingxin oolong). Kultivar Si Ji Chun je ideální na výrobu čaje typu oolong a baozhong. Byl objeven kolem roku 1981 farmářem v oblasti Muzha (poblíž města Taipei). Od té doby začal být velmi populární a začal se pěstovat na mnoha místech ostrova, zejména na západní straně. Může se sbírat po celý rok. Běžně se sbírá sedmkrát i osmkrát do roka. Nejlepší čaj je čaj sbíraný v době zimní sklizně.

Ve své cenové kategorii je tenhle čaj bezesporu tou nejlepší volbou. Což dělá Si Ji Chun oolong velmi populárním mezi milovníky dobrého čaje. Je ideální k celodennímu popíjení pro přípravu v konvici. Nezklame ale ani připravovaný ve stylu Gong Fu Cha nebo v Zhongu (Gaiwanu). Je výtečný i pro přípravu chlazeného čaje. Pokud s pitím čaje začínáte, je tento čaj ideální i pro vás. Příprava tohot čaje není totiž nijak náročná.

 

 

detail obrázku



Objednávka

Varianta zboži: Počet kusů:


MING YUN - čaj, čaje, vysokohorský čaj, gao shan, gaoshan, kaoshan, taiwanský čaj

HomepageArchiv článkůVyhledej článekKontaktujte násRegistracePro registrované